ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακές Συνταγές της Μεσσηνίας

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

 Υλικά 8 αγκινάρες 500 γρ. κιμά 1 κρεμμύδι 2 ντομάτες 1 ποτηράκι κρασιού κρασί άσπρο 2-3 κουταλιές σούπας λάδι Δάφνη, κανέλλα, γαρύφαλλο 1 χυμό λεμονιού Αλάτι, πιπέρι Για την κρέμα 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 350 γρ. γάλα 2 αυγά 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο...

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

 Υλικά 1 κιλό κουκιά τους καρπούς χλωρά 10 αγκινάρες καθαρισμένες 1 κούπα αλεύρι λευκό 2 κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας Αλάτι κατά βούληση Εκτέλεση Κόβω τις αγκινάρες στα τέσσερα, τις ζεματάω σε καυτό νερό για 1΄ σουρώνω, τις αλατίζω. Ζεματάω τα κουκιά για 1΄ σουρώνω, αλατίζω. Αλευρώνω και τα δυο...

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Υλικά 10 αγκινάρες άγριες (με αγκάθια) 2 αυγά Αλάτι Λάδι Πιπέρι Μυζήθρα τριμμένη Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε μικρά φετάκια (για να μη μαυρίσουν, τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι). Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη...

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ, ΟΜΕΛΕΤΑ

Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βέβαια τις άγριες, με αγκάθια. Τις βράζουμε πολύ λίγο και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τις αγκινάρες, ελαφρώς. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο και χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε την ομελέτα μας....

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ I

Υλικά (για την γέμιση) 10 αγκινάρες άγριες 4 κρεμμυδάκια χλωρά 3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες στο μπλέντερ Δυόσμος Αλάτι Πιπέρι Λάδι ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Εκτέλεση Καθαρίζω τις αγκινάρες βάζοντας τες σε λεμόνι και αλεύρι για να μη μαυρίσουν. Τις πλένω καλά και τις κόβω στη μέση. Τις βάζω σε κατσαρόλα...