ΨΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό ψάρι
  • ½ μανιτάρια
  • 100 ml. λάδι
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 200 ml. πουμαρό
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 100 ml. Λευκό κρασί
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε το ψάρι καθαρισμένο σε ένα ταψί με τα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλες φέτες, γύρω γύρω από το ψάρι. Οι ντομάτες κομμένες σε φέτες, ρίχνουμε λίγο πουμαρό, το πιπέρι, τη δάφνη, τη ρίγανη, το κρασί και 3-4 φέτες χωρίς φλούδα (να μη πικρίζει).
Ρίχνουμε το αλάτι από πάνω και μετά το λάδι. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί σε μέτρια φωτιά για μια ώρα. Ραντίζουμε με λίγη σος ακόμα και γυρίζουμε το ψάρι από την άλλη μεριά.
Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε το ψάρι μαζί με τα μανιτάρια για γαρνιτούρα και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και λίγο μαϊντανό.