ΧΥΛΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Υλικά
  • 4 κούπες νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι
  • ½ της κούπας σταφίδα σουλτανίνα ή κορινθιακή ή μίγμα
  • ½ της κούπας ξηροί καρποί (καρύδια με αμύγδαλα)
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 4 κουταλιές της σούπας πετμέζι
Εκτέλεση

Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 8 λεπτά και κλείνουμε την κουζίνα. Ρίχνουμε το λάδι, τις σταφίδες, τα σύκα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα ισομερώς σε τέσσερα ρηχά πιάτα και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με σουσάμι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια τους. Τέλος ρίχνουμε το πετμέζι. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.