ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ

Υλικά
  • 1 χταπόδι 2 κιλά ή 5-6 μικρά χταποδάκια, πλυμένο και στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι μαύρο με κόκκους
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι ή μπαλσάμικο
  • Αλάτι
Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι με το καπάκι του στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε το χταπόδι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 50’ μέχρι να μην έχει ζουμιά (το χταπόδι δεν χρειάζεται νερό για να βράσει, αρκεί να είναι σκεπασμένο το σκεύος).
Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι, τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους από πιπέρι και ο τηγανίζουμε για 5’.
Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και το αφήνουμε να τηγανισθεί για 5’ ακόμη.