ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά
  • 1½ – 2 κιλά χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι ελάχιστο
  • Πιπέρι
  • ½ ποτήρι του νερού κρασί 1 ποτήρι του νερού κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση

Σε βραστό νερό ζεματίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, ζεσταίνουμε το λάδι και ζεματίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια στιφάδου, τα οποία μετά τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ, στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, Μετά από λίγο βάζουμε το χταπόδι και αφού το τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρασί, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ, μετά από λίγο το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και βράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15-30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
30 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια στιφάδου.