ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά
  • 1 χταπόδι 1 ½ κιλό
  • ½ κιλό κρεμμύδια στιφάδου
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ κούπα κρασί
  • ½ κούπα ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 τομάτα
  • Λάδι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι. Το βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το καρότο, τα σκόρδα, τη δάφνη, το κρασί, το ξύδι, τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.