ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

Υλικά
  • 1 χταπόδι 1 κιλό ή μεγαλύτερο κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι, το πλένουμε, καθαρίζουμε την κουκούλα του και βγάζουμε τα μάτια και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να μην έχει ζουμιά.
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με ξύδι. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και το σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.