ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά
  • 2 ½ κιλά περίπου χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ¾ φλιτζάνι βαλσάμικο Καλαμάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και Το αφήνουμε αρκετή ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό. Σε μέτρια φωτιά το ψήνουμε με το νερό που θα βγάλει, μέχρι να μαλακώσει καλά. Στραγγίζουμε το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε το χταπόδι να τσιγαριστεί ελαφρά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και λίγο από το ζουμί του και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.