ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες (ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους)
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα κι αυτά
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπα τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 2 κούπες τσαγιού ψιλοκομμένα φασολάκια (τσαουλιά)
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες (τριμμένες στο τρίφτη)
  • Αλάτι (όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο)
  • Λάδι (σπιτικό λάδι μια κούπα του τσαγιού)

Η όλη προετοιμασία (πλύσιμο λαχανικών και ψιλοκόψιμο) θα σας πάρει σχεδόν μισή ώρα αν θέλουμε να είμαστε γεωμέτρες στο κόψιμο.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε αλλιώς) το κρεμμύδι στο μισό από το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά μ’αυτό (όχι παραπάνω) και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μια ώρα, αφότου πάρει βράση, σε μέτρια φωτιά.