ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

Υλικά
  • Χοιρινό
  • Κρεμμύδια
  • Τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Ξινός τραχανάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Προσθέτουμε τομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Από την αρχή έχουμε βάλει αρκετό ζουμί, και όταν το κρέας έχει μαλακώσει, ρίχνουμε και το τραχανά, ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει. Και περίπου σε 8’ – 10’, σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε μισή περίπου ώρα, μέχρι να σερβίρουμε. Πολύ νόστιμη είναι και η μυζήθρα σε αυτό το φαγητό.