ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΥΚΑ

Υλικά
  • 1500 gr χοιρινό (κομμένο σε μπουκιές)
  • 1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κούπες κόκκινο κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3-4 μικρά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 15 ξερά σύκα
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα σύκα και τα δαμάσκηνα για 5-6 ώρες μέσα σε κόκκινο κρασί. Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τότε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να σοταριστούν μαζί. Πασπαλίζουμε το κρέας με λίγο κορν φλάουρ και ρίχνουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα, πιπέρι, αλάτι, λάδι και το αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά προσθέτουμε τα σύκα κομμένα στη μέση και τα δαμάσκηνα, μαζί με τη μαρινάδα τους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμα. Συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή τραχανά.