ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • ½ κιλό πράσα
  • ½ κιλό σέλινο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν-φλάουρ
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαρινάτα

Μαρινάρουμε το χοιρινό από τη προηγούμενη, βάζοντας το σε ένα μπολ με ½ κούπα ελαιόλαδο και ½ κούπα χυμό λεμονιού και να το αφήσουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα σε μικρά κομμάτια και τα ζεματάμε σε λίγο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε.
Κόβουμε και το σέλινο σε μικρά κομμάτια και το ζεματάμε κι αυτό. Το σουρώνουμε.
Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πού ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι. Σουρώνουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και το ροδίζουμε καλά. Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό ζεστό και αφήνουμε να σιγοβράσει μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε το σέλινο και τα πράσα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους, διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στα αυγά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο–λίγο 4-5 κουταλιές ζωμό από τη κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά για να μη κόψει το αυγό.
Ρίχνουμε το μίγμα στη κατσαρόλα κουνώντας καλά να πάει παντού. Στη πρώτη βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.