ΧΑΛΒΑΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

Υλικά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας (όχι γεμάτο)
  • 1 ποτήρι του νερού πετιμέζι ΦΑΡΜΑ Ρωμανός. Εάν δεν σας αρέσει το σκούρο χρώμα μπορούμε να βάλουμε ½ ποτήρι του νερού πετιμέζι και μισό ζάχαρη την οποία έχουμε βράσει με νερό
  • 1 ποτήρι του νερού αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και ανακατώνουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό, μετά το πετιμέζι και τέλος τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα σκληρό μίγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και το στρώνουμε με μία σπάτουλα για να γίνει επίπεδο και ραντίζουμε με κανέλλα. Σερβίρεται κρύο.