ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • Καρύδι
  • Σταφίδες μαύρες
  • Κουκουνάρι
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση για το σιρόπι

Ρίχνω όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφού βράσει για 15 λεπτά, το κλείνω και το διατηρώ ζεστό.

Εκτέλεση για το χαλβά

Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα και αφού κάψει ρίχνω το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά, προσθέτω το κουκουνάρι, το καρύδι και τις μαύρες σταφίδες.
Έπειτα παίρνω με προσοχή το σιρόπι και το προσθέτω στον χαλβά. Αφού πήξει το κατεβάζω από τη φωτιά και το σκεπάζω με μια πετσετούλα για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμος να σερβιριστεί.