ΧΑΛΒΑΔΟΚΟΜΠΟΣΤΑ

Υλικά
  • 2 π.ν. κρασί
  • 2 π.ν. νερό
  • 2 π.ν. ζάχαρη
  • 1 π.ν. σταφίδες (μαύρες)
  • 10 ξερά σύκα κομμένα κομματάκια
  • 2 π.ν. σιμιγδάλι χονδρό
  • Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα σύκα να βράσουν για 10’-15’. Όταν αρχίζει το σιρόπι να φουσκαλιάζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε το σιρόπι με προσοχή μην καούμε, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλά από το πάτο της κατσαρόλας.. Βάζουμε σε φόρμα ή σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα. Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.