ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο κορωναίϊκο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη ζύμη μαλακή σαν ψωμί.
Αφήνουμε την ζύμη για ½ ώρα για να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσια κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Για να ανοιχτεί το φύλλο χωρίς να κολλήσει προσθέτουμε λίγο αλεύρι στο άνοιγμα.