ΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά
  • 30 ξερά σύκα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί Σάμου
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 μοσχοκάρφια
  • Καρύδα
Υλικά για την επικάλυψη
  • Σοκολάτα κουβερτούρα 500 γρ.
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το κρασί, το μέλι, την κανέλα και τα μοσχοκάρφια. Όταν πάρει βράση ρίχνω τα ξερά σύκα και τα αφήνω να βράσουν 10-15 λεπτά. Μετά τα αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να φουσκώσουν και να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα σουρώνω και γεμίζω ένα-ένα με καρύδια. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπαίν-μαρι μαζί με 2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο. Ρίχνω ένα-ένα τα σύκα στη σοκολάτα και μετά τα τοποθετώ σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.