ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΕΣ ΑΜΠΕΛΙΟΥ

Υλικά
  • 1 ποτήρι κρασιού μαϊντανό
  • 1 ποτήρι κρασιού δυόσμο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού μάραθο
  • ½ κιλό κορφές κληματαριάς (κληματσίδες)
  • 1 στήθος φιλέτο κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πράσινο πιπέρι τριμμένο
  • 2 αυγά για το αυγολέμονο
  • 2 λεμόνια χυμό
  • ½ λίτρο νερό
  • Λάδι 3 κουταλιές σούπας σάλτσας χορταρικών
Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, μόλις πάρει βράση ρίχνω τις κληματσίδες μέσα, αφού πάρει βράση κατεβάζω την θερμοκρασία χαμηλά να σιγοβράσουν 10-15 λεπτά.
Ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και σιγοβράζουν 10 λεπτά. Όταν γίνουν σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά αυγολέμονο.
Το κοτόπουλο το ψήνω στα κάρβουνα και το σερβίρω σε πιάτο γαρνιρισμένο με sauce χορταρικών.