ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΡΜΗ

Υλικά
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 1 ντομάτα
  • 2-3 κολοκυθάκια φρέσκα
  • 2-3 σκόρτσιες με το λίπος τους (παστό-τσιγαρίδες)
  • 1 πιάτο βαθύ άρμη
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασολάκια με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια (αφού τα έχουμε κόψει σε κύβους) σε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Αφού κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το πιπέρι. Ακολουθούν οι σκόρτσιες με το λίπος. Τελευταία προσθέτουμε την άρμη και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου δέσει (γίνει παχύρευστη η σάλτσα).