ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υλικά
  • Ένα πακέτο (1/2 κιλό) κιλό φακές μέτριες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι (για πιλάφι)
  • 2 φύλλα βάγια
  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις φακές και τις βάζετε μαζί με τα φύλλα δάφνης, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να τις σκεπάζει) που βράζει. Όταν αρχίσουν να σκάνε, προσθέτετε το ρύζι. Προσθέτετε ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε μέχρι να γίνει το πιλάφι σπυρωτό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης, Σε άλλη κατσαρόλα, βάζετε το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύετε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τις φακές με το ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε το φαγητό χλιαρό. Αν θέλετε γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.