ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκο ανάλατο τυρί, κατσικίσιο ή πρόβειο
  • 2 αυγά
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (κοφτό)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο βούτυρο ή βιτάμ (100-120 γρ.)
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά το τυρί. Να είναι πηγμένο μια δυο μέρες πριν, για να έχει στραγγίσει πιο πολύ. Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το τρίβουμε σε τρίμματα αν μπορούμε. Το έχουμε σε μια λεκανίτσα.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μάραθο, το αλάτι και τα ζυμώνουμε ελαφρά, ώστε να ομοιοποιηθεί η μάζα.
Πλάθουμε τα τυροπιτάκια στρογγυλά, όσο ένα μικρό μανταρίνι. Στη λαμαρίνα του φούρνου της κουζίνας, έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα και τοποθετούμε στο κάθε τυροπιτάκι ένα κομματάκι βούτυρο, όσο ένα ρεβίθι. Το βουλιάζουμε ελαφρά στο κέντρο του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C όσο να ροδίσουν πάνω κάτω, περίπου 20’ της ώρας.