ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 5 αυγά
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο αγνό Μεσσηνίας λιωμένο
  • 2 κούπες τυρί φέτα τριμμένο
  • 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γραμ. μαλακό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν – πάουντερ
  • ½ μισή κούπα παρθένο Ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • 1 κουταλάκι βούτυρο αγνό Μεσσηνίας λιωμένο για ταψί
Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψί μας καλά με το λάδι και το βούτυρο. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για λίγο να ζεστάνει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μπέϊκιν – πάουντερ και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια το αλεύρι λίγο – λίγο ώστε να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός.
Έχουμε ζεστάνει το λαδωμένο ταψί μας στο φούρνο και όταν το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με τριμμένο λευκό παξιμάδι και ρίχνουμε το μίγμα του χυλού. Επάνω στο μίγμα του χυλού σκορπάμε τα τυριά.
Εάν θέλουμε η τυρόπιτα να έχει καλύτερη εμφάνιση, χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας.
Ψήνουμε τη τυρόπιτα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.