ΤΣΙΛΑΔΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
  • 2 κούπες κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 1 κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες προαιρετικά
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι Καλαμάτας
  • 1½ της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ¼ της κούπας σταφίδα μαύρη Μεσσηνίας
  • 2 κούπες χυμό τομάτας φρέσκο
  • 2 κουταλιές τοματοπολτέ
  • 2 κούπες νερό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • ½ κούπα αλεύρι λευκό
Εκτέλεση

Ζεσταίνω σε φαρδύ τηγάνι τη μια κούπα ελαιόλαδο ρίχνω μέσα τον μπακαλιάρο αφού τον έχω αλευρώσει, τηγανίζω και από τις δυο πλευρές. Τοποθετώ σε πυρίμαχο σκεύος. Σοτάρω στη ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν, σβήνω με το ξίδι, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός τις σταφίδες, βράζω σε σιγανή θερμοκρασία για 15’, πριν το τέλος ρίχνω τις σταφίδες, αδειάζω τη σάλτσα στο μπακαλιάρο. Διατηρώ ζεστό μέχρι να το σερβίρω.