ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΥΝΟΣ

Εκτέλεση

Βράζουμε 1 ½ κιλά νερό με το ανάλογο αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τραχανά και αφήνουμε να βράσει. Μέσα στο τηγάνι βάζουμε 1 ποτήρι κρασιού λάδι να κάψει. Έχουμε κόψει μικρές μπουκίτσες σχεδόν τρίψει το ξερό ψωμί περίπου 1 πιάτο. Το ρίχνουμε στο λάδι να φρυγανιστεί. Έπειτα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το τραχανά και ανακατεύουμε. Το ίδιο μπορεί να γίνει με 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ψημένα στο λάδι.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τριμμένη φέτα.