ΤΡΑΧΑΝΑΣ Ή ΦΙΔΕΣ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε δυο με τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και τραχανά ή φιδέ, ότι προτιμάμε και όσο θέλουμε. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για πολύ λίγη ώρα, λιγότερο το φιδέ και 3‘–4‘ λεπτά πριν τελειώσει, προσθέτουμε κρόκο Κοζάνης και σπάμε ένα δυο αυγά για κάθε μερίδα και τα ρίχνουμε ολόκληρα μέσα. Τα αφήνουμε να ψηθούν με τη σούπα, όχι πολύ, ο κρόκος να μείνει μελάτος. Σερβίρουμε ζεστή, με μυζήθρα και αν θέλουμε και τηγανισμένες ψωμο-μπουκιές, τέλειος συνδυασμός.