ΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
  • 3 μεγάλες τομάτες γινωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε τις τομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κάνουμε μικρά κομματάκια στο τρίφτη. Αδειάζουμε το μείγμα από τις τομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίσει τα υγρά για 1 ώρα.
Αδειάζουμε τις τομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν, όχι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι. Σε περίπτωση νηστεία παραλείπουμε το αυγό, η γεύση του δεν αλλάζει.
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε.