ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ

Υλικά
  • 25 τοματάκια άγουρα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • Γαρύφαλλα
  • 1 μεγάλο μπολ Ασβέστη διαλυμένο σε νερό
  • 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση

Καθαρίζετε ένα ένα τα τοματάκια από τον εξωτερικό φλοιό τους, χαράζετε τη κάτω άκρη, την απέναντι από τον ομφαλό, μέχρι τη μέση και με ένα μαχαιράκι απομακρύνετε τα σπόρια. Τα καθαρισμένα τοματάκια τα βυθίζετε στο ασβεστόνερο, στο οποίο πρέπει να παραμείνουν για 1 ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα, τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν. Παίρνετε μια κατσαρόλα και τοποθετείτε τα τοματάκια ένα, ένα κάνοντας κύκλους.
Ρίχνετε 1 κιλό ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Ανάβετε τη φωτιά και περιμένετε να βράσουν με ανοιχτό καπάκι. Ρίχνετε τα γαρύφαλλα. Αφήνετε τα ντοματάκια να βράσουν για περίπου 1 ½ ώρα. Προς το τέλος ρίχνετε τις 2 βανίλιες, τα αμύγδαλα και το μέλι. Το γλυκό τελειώνει με το χυμό ½ λεμονιού.
Αφήνετε το τοματάκι ,μέσα στη κατσαρόλα για να κρυώσει πριν το βάλετε σε βαζάκια.