ΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Υλικά
  • 5 κιλά τομάτες αρκετά ώριμες
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Βάζα φρεσκοπλυμένα και με βρασμένα τα καπάκια τους
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις τομάτες και τις περνάμε από το μπλέντερ. Τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και όπως είναι καυτές τις βάζουμε στα βάζα, τα γεμίζουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, κλείνουμε σφιχτά το καπάκι, τα αναποδογυρίζουμε σε στεγνή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα γυρίζουμε στη σωστή τους θέση και τα φυλάμε στο ντουλάπι. Όταν τα ανοίξουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο.