ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΑΡΑ

Υλικά
  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. προζύμι
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 350 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι με το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το προζύμι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα και όταν η ζύμη ξεκολλήσει από το σκεύος το σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και το διατηρούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Το ζυμώνουμε πάλι και το κόβουμε σε μπαλάκια των 30 γρ. έκαστο.Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν, πάλι σκεπασμένα με πετσέτα και σε ζεστό μέρος για ½ ώρα. Τα ανοίγουμε με το πλάστη, αφού τα αλευρώσουμε καλά, σε στρογγυλούς δίσκους των 20 εκατοστών και τα τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές.