ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • Ελάχιστο χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Προζύμι μια μεγάλη κουταλιά της σούπας
  • Λίγη μαγιά σκόνη
  • (δική μας παρέμβαση: λίγο κόλιανδρο, γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι)
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη, όχι σκληρή όχι μαλακή. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να γίνει, να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος της. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι από τη ζύμη, αφού έχει γίνει, το τραβάμε με τα δάχτυλα μας να απλώσει και το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.