ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ

Υλικά
  • Ζυμάρι από το ψωμί
  • Ελαιόλαδο
Μπορούμε όμως να ετοιμάσουμε μόνοι μας το ζυμάρι ως εξής:
  • ½ κ. αλεύρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ξηρή μαγιά ή 1 κύβο μαλακή
  • Αλάτι
  • Νερό όσο πάρει να ζυμώνεται καλά και να μην κολλάει στα χέρια μας. (Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο ζυμάρι από το φούρνο της γειτονιάς)
Εκτέλεση

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο με ζεστό ρούχο. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, με το χέρι μας που έχουμε προηγούμενα λαδώσει (έχουμε δίπλα μας ένα πιατάκι με λάδι), του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσει. Τρώγεται με τυρί ή μέλι ή πετιμέζι.