ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Υλικά
  • 500 γραμ. γιαούρτι σακκούλας
  • 2 μέτρια αγγούρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας
  • 3 κουταλιές της σούπας αρωματικό ξύδι Μεσσηνίας, εξαιρετικής ποιότητας
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα αλοιφή ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι ψιλοκομμένο
  • Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα αγγούρια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε τα στυμμένα αγγούρια με τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά, και το τζατζίκι είναι έτοιμο. Το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο και το βάζουμε στο ψυγείο.