ΣΥΚΟΠΙΤΑ

Υλικά
  • 3 τσαπέλες σύκα ξερά καλαματιανά
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα με την φλούδα τους ελαφρά ψημένα και χοντρό-κοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
  • Μερικές σταγόνες σπορέλαιο για το πλάσιμο
Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σύκα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της άχνης και το σπορέλαιο. Ζυμώνουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Πάνω στο πάγκο μας ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και δίνουμε σχήμα κυκλικό στη μάζα, κόβουμε ροδέλες και πασπαλίζουμε με άχνη. Διατηρείται εκτός ψυγείου και τυλίγεται σε σελοφάν.