ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σταφίδες (μαύρες)
  • 1 φλιτζάνι καφέ λάδι
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • 100 γραμ. νωπή μαγιά
  • Λίγο χλιαρό νερό
Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μαχλέπι και το λάδι. Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Στο τέλος βάζουμε τις σταφίδες αλευρωμένες. Σκεπάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά στρογγυλά σταφιδόψωμα. Ψήνουμε στους 180ο C για 30’.