ΣΤΑΦΙΔΟΓΛΥΚΟ

Υλικά
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι κίτρινο από σιτάρι
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι κοφτό κανέλα
  • ¼ κουταλάκι της σούπας κονιάκ
  • 3 κουταλάκια μπέκιν – πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Βράζω τα υλικά για 4’ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.

Εκτέλεση

Αλευρώνω τις σταφίδες και τα καρύδια με λίγο αλεύρι. Δέρνω με το σύρμα σε μια λεκάνη ζυμώματος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη για λίγο, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και σταφίδες, καρύδια, ανακατεύω να ενωθούν ρίχνω σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκ., ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο C για 45’. Αφήνω να κρυώσει, ρίχνω το σιρόπι καυτό. Αφήνω να ρουφήξει για 2 ώρες και είναι έτοιμο.

Σημείωση

Το αλεύρι να είναι ή το κίτρινο ΑΛΛΑΤΙΝΗ, το οποίο είναι και σε κίτρινη συσκευασία ή από το μύλο, αυτό το αλεύρι που είναι σαν σιμιγδάλι.