ΣΟΦΙΓΑΔΑ (Στιφάδο χωρίς κρέας)

Υλικά
  • 1 ½ κιλό κρεμμύδια μικρά
  • 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κανέλλα, γαρύφαλλα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ντομάτα μπελτέ
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε με 2 ποτήρια νερό να βράσουν, μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια. Χρειάζεται περίπου 35 λεπτά μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.

Σε πολλά μέρη της Μεσσηνίας λίγο πριν το σβήσιμο, ρίχνουν 4-5 τσαπέλες (λιασμένο σύκο).