ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ

Υλικά
  • 1 κιλό σουπιές μεγάλες
  • ½ κιλό πατάτες
  • 4 καρότα και φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κόκκινη πιπεριά (όχι καυτερή)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά και βγάζουμε το μελάνι. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια, τα καρότα σε ροδέλες και την κόκκινη πιπεριά το ίδιο και το κρεμμύδι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και συγχρόνως έχουμε βάλει στην κατσαρόλα το λάδι ίσα να ζεστάνει.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο λάδι και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού ζεσταθούν αρκετά ρίχνουμε το κρασί. Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι και τις φλούδες σε μικρά κομματάκια. Αφού βράσουν για λίγο όλα τα υλικά, έχουμε έτοιμο ζεστό νερό όσο να το σκεπάσει, Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μείνουν με το λαδάκι τους. Μόλις τις βγάλουμε ρίχνουμε επάνω λίγη ρίγανη,(μπορούμε να τις κάνουμε στη χύτρα με λιγότερο νερό).