ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΚΟ

Υλικά
  • 3 κιλά σύκα (τσαπελόσυκα όχι πολύ γινωμένα, αγουρωπά)
  • 2 ¼ του κιλού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού νερό
  • Κανέλλα ξυλάκι και λίγο λεμόνι
Εκτέλεση

Καθαρίσουμε την φλούδα από τα σύκα. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα μια στρώση ζάχαρη μια σύκα εναλλάξ και τ’ αφήνουμε έτσι για 10 ώρες.
Τα βάζουμε να βράσουν και αν χρειαστεί ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε στην κατσαρόλα για 2 ημέρες. Κατόπιν τα ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι και να γίνει σαν κομπόστα. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε βάζα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τα φτιάξουμε σοκολατάκια, τα βγάζουμε από το ψυγείο από την προηγούμενη μέρα κ αι τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Λειώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί με μια κουταλιά λάδι. Πριν βάλουμε τα σύκα στην κουβερτούρα τα χωρίζουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με καρύδι. Τα βουτάμε στην κουβερτούρα κι έχουμε ένα δίσκο με λαδόχαρτο και τα τοποθετούμε να κρυώσουν, Τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμα.