ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 3 σαρδέλες παστές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 φέτες ψωμί
  • 1 αυγό
  • 70 γρ. (ελαιόλαδο Καλαμών)
  • Μαϊντανός
  • Ξύδι (μισό φλιτζανάκι του καφέ)
  • Κάππαρη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κόκαλα, τις λιώνουμε (στο γουδί ) αν δεν έχουμε στο μπλέντερ και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, τη κάππαρη, το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο καλά.
Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, αλάτι, πιπέρι (και αν θέλουμε 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα- αυτή η παραλλαγή είναι δικά μου) και συνεχίστε το χτύπημα ενώ ρίχνουμε λίγο-λίγο το ξύδι και το λάδι. Τοποθετούμε την σαρδελοσαλάτα στο ψυγείο να σταθεί λίγο και σερβίρουμε συνοδεία ούζου.