ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
  • 2 χούφτες φρέσκια ρίγανη με τα φύλλα της που την μαζεύουμε πρώτου ωριμάσει, ψιλοκομμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 1 αυγό κτυπημένο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο κορωναίϊκο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι καλά. Βάζουμε στο χέρι μας λίγο αλεύρι και πλάθουμε τις ριγανοκεφτέδες με το χέρι στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις ριγανοκεφτέδες 3’ από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε να τηγανισθούν 3’ από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.