ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά
  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 πιπεριές διάφορα χρώματα
  • 5 τομάτες ώριμες
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • Λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό και αλάτι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’. Αφού έχουν βράσει και τα ρεβίθια, τα βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε και τα βρασμένα λαχανικά, τη δάφνη αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο να πιούν τα υγρά τους.