ΠΕΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΑΓΙΑΝΑ

Υλικά για το Καγιανά
  • 3 αυγά
  • 1-2 τομάτες μεγάλες ώριμες (450 γρ.)
  • 140 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. παστό χοιρινό (προαιρετικά)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη τομάτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Όταν αρχίσει να αφυδατώνεται, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το χοιρινό διαλυμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό. Στο τέλος του ψησίματος ο καγιανάς δεν πρέπει να είναι στεγνός.
Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Υλικά για Πέτουλες
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 430 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
  • Μυζήθρα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτέλεση

Κάνουμε ένα αραιό χυλό με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ χυλό (όπως με τις κρέπες). Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές και διατηρούμε σε ζεστό μέρος Όταν τελειώσουμε με όλες τις πέτουλες, ρίχνουμε σε κάθε μια τριμμένη μυζήθρα και ζεματίζουμε με βούτυρο. Τις αραδιάζουμε σε πιάτο.

Στήσιμο πιάτου:
Σε κάθε πέτουλα βάζουμε 4 κουταλιές καγιανά και τυλίγουμε σε ρολά. Δένουμε με ένα κλωναράκι σέλινο και σερβίρουμε 3 πέτουλες με καγιανά σε κάθε μερίδα.