ΠΕΤΟΥΛΕΣ Ή ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ

Υλικά για τις πέτουλες
  • 300ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 7 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση
  • Μισό κοτόπουλο ψητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα
  • 2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ταλαγάνι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες
  • 4 ντομάτες σε ροδέλες
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι. Αν ο χυλός βγει σφιχτός προσθέτουμε λίγο γάλα, και αν είναι πολύ αραιός λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά το λαδώνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
Αδειάζουμε μια κουταλιά χυλό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού) και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι να πάει παντού ομοιόμορφα.
Μόλις ψηθεί από τη μια τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Οδηγίες για την γέμιση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μαζί τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι, το μισό ελαιόλαδο, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι, τα 200 γρ. ταλαγάνι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βάζουμε σε κάθε πέτουλα 3 κουταλιές από το μίγμα και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τις πέτουλες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και στη συνέχεια τις περνάμε με ελαιόλαδο και από πάνω. Τέλος βάζουμε από πάνω τις ροδέλες τις ντομάτες και το υπόλοιπο ταλαγάνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 15 λεπτά, ώστε οι πέτουλες να γίνουν τραγανές, να ροδίσουν οι ντομάτες και να λιώσει το τυρί.