ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ Ή ΚΑΡΠΟΥΖΑΔΑ

Εκτέλεση

Στύβουμε ή στον αποχυμωτή τη ψίχα ενός καρπουζιού, όσο καλά θέλουμε. Ρίχνουμε το χυμό σε φαρδιά κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και περισσότερο προς το τέλος μέχρι να φθάσουμε στο σημείο πήξης που επιθυμούμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε γυάλινα δοχεία κλείνοντας αεροστεγώς και το χρησιμοποιούμε το χειμώνα.
Κυρίως τρώγεται από τα παιδιά πάνω σε ψωμί.