ΠΕΡΒΟΛΙΚΟ

Υλικά
  • Φασολάκια
  • Κολοκυθάκια
  • Μελιτζάνες
  • Μπάμιες
  • Πιπεριές
  • Κολοκυθοκορφάδες
  • Κολοκυθολούλουδα
  • Βλίτα (όλα σε μικρές ποσότητες)
  • 4-5 μέτριες τομάτες ώριμες
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις τα φασολάκια, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές, τις μπάμιες, τις κολοκυθοκορφάδες, τα κολοκυθολούλουδα, τις τομάτες, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο (ή μαϊντανό ή σέλινο), το λάδι και λίγο νερό. Κλείνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου, μόνο ανακινούμε τη κατσαρόλα κατά διαστήματα.
Συνοδεύεται με τυρί φέτα.