ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Υλικά για τον κιμά

Τα υλικά είναι ακριβώς ίδια όπως τα κεφτεδάκια.

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 αυγό
  • 2 ½ ματσάκια δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι (του γλυκού)
  • 1 ½ κουταλάκι κανέλλα (του γλυκού)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 ½ πρέζα πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κομματάκια σκόρδο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη (του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι ούζο (του γλυκού)
  • 7-8 ντοματάκια μικρά
  • Φρυγανιές βρεγμένες με γάλα

Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα να τα τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε 1 ντομάτα τριμμένη και ½-1 ποτήρι γάλα και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

Υλικά για την κρέμα μπεσαμέλ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
  • 1 αυγό
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα με το κόρν-φλάουρ. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να “σφίξει” το μείγμα. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό. Ανακατεύουμε έως ότου πάρει μια ομοιόμορφη όμορφη “μπεζ”απόχρωση.

Υλικά γενικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτί μακαρόνια no 3
  • Μυτζήθρα ή παρμεζάνα (ή και τα δύο μαζί)
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, λάδι, αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και αφού ετοιμαστούν τα στραγγίζουμε καλά. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε το τυρί (ή τα τυριά) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Έπειτα ρίχνουμε το κιμά και τα ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος ρίχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα (μπεσαμέλ) και πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180°C.