ΠΑΣΤΕΛΙ

Υλικά
  • 640 γρ. σησάμι
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • ½ φ.τ. νερό
  • 160 γρ. μέλι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Λίγο λικέρ
Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε ελαφρά το σησάμι και το αφήνουμε σκεπασμένο αφού το κατεβάσουμε από την εστία.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το σησάμι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει το μίγμα. Είναι έτοιμο, εάν ρίξουμε λίγο, σε ένα ποτήρι νερό και δεν διαλυθεί αμέσως.
Το κατεβάζουμε και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ελαφρά μάρμαρο ή ταψί. Ραντίζουμε με το λικέρ και στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ή σπάτουλα.
Χαράσσουμε πριν κρυώσει και το κόβουμε όταν κρυώσει Πάνω σε κάθε κομμάτι, βάζουμε αμύγδαλα.