ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Υλικά
  • 6 ή 8 μελιτζάνες (φλάσκες)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο και μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι
  • 5 ή ντομάτες
  • 350 γρ. κιμά
  • Αν θέλουμε φέτα ή γραβιέρα
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος, τις χαράζουμε, από μέσα ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά τις σκουπίζουμε για να μην υπάρχει νερό επειδή θα τις τηγανίσουμε ή θα τις ψήσουμε στο φούρνο για να μαλακώσουν λίγο. Στην συνέχεια τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά παίρνουμε ένα μικρό κουταλάκι και βγάζουμε την ψίχα τους. Αμέσως μετά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τον κιμά, τα αφήνουμε μερικά λεπτά να τσιγαριστεί ο κιμάς και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Βράζουμε τον κιμά με την σάλτσα επί 30 λεπτά, ρίχνουμε μετά τον μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο. Όταν τελειώσουμε γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο. Αν θέλουμε ένα από τα δύο τυριά το ρίχνουμε από πάνω.