ΟΡΤΥΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Υλικά
  • 4-6 ορτύκια
  • Ανάλογες φέτες τυρί τοστ
  • Ανάλογες φέτες μπέικον
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λεμόνι
Υλικά για τον πουρέ
  • ½ κιλό τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
  • 4 πράσα (το άσπρο μέρος τους)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό
Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ορτύκια, τυλίγουμε το κάθε ένα με μια φέτα τυρί και κατόπιν με μια φέτα μπέικον. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στη γάστρα, τα αλατο-πιπερώνουμε και ρίχνουμε το λεμόνι και το λάδι. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150°C.

Πουρές: βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά τα πράσα αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Τα βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι την τριμμένη κολοκύθα να ροδίσει ελαφρά, Προσθέτουμε το γάλα και το νερό, το αλατοπίπερο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αφού κρυώσει ελαφρά, την πολτοποιούμε στο μίξερ ώσπου να σχηματιστεί ένα παχύρευστο μίγμα. Το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα πράσα και ίσως λίγο γάλα ή νερό αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτό και ζεσταίνουμε για 5-10’ μέχρι να γίνει το μίγμα ενιαίο.