ΞΥΝΑΔΑ

Υλικά
  • 1 κιλό κατσίκι γάλακτος
  • 2 κούπες χυμό τομάτας φρέσκο
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
  • ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • ¼ της κούπας κρασί ροζέ Μεσσηνίας
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι ή κατά βούληση 3 κόκους μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι λευκό
Υλικά για τη σάλτσα αυγού
  • ¼ της κούπας ζωμό από το φαγητό κρύο
  • ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 αυγά
Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε μικρές μερίδες, καθαρίζω από το λίπος και πλένω. Σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρέας και από τις δυο πλευρές να κάνει κρούστα, προσθέτω το κρεμμύδι αφήνω να ξανθύνει, σβήνω με το κρασί, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, αφήνω να σιγοβράσει 1 ώρα να μείνει η σάλτσα πηχτή. Στο μπλέντερ χτυπάω τα αυγά για 1 λεπτό, προσθέτω ζωμό και χυμό λεμονιού, χτυπάω για λίγο ακόμη προσθέτω στο φαγητό ακριβώς μόλις κλείσω την εστία της κουζίνας ανακατεύω να πάρει μια βράση κατεβάζω από την εστία σερβίρω το φαγητό ζεστό.